Represje wobec prawosławnych chrześcijan i „Świadków Jehowy” w III Rzeszy i ZSRR: badanie porównawcze - Ŝelkunov, Antonij (Elpis, 2018)
Artykuł analizuje strategię przetrwania prawosławnych chrześcijan i członków religijnej organizacji „Świadkowie Jehowy” podczas prześladowań reżimu stalinowskiego i nazistowskiego.