Działalność edukacyjna Świętego mnicha Stefana z Permu (1345-1396) - Pomelov, Vladimir; Saharov, Vasilij; Saharova, Ludmila (Elpis, 2019)
Artykuł zawiera dane biograficzne i opisuje działalność edukacyjną wybitnego rosyjskiego uczonego i księdza, Świętego mnicha Stefana z Permu. Zwraca się także uwagę na osobistości Świętego Sergiusza z Radoneża i Epifaniusza Mądrego.