Święty Tryfon Wiacki jako misjonarz i oświeciciel (1546-1612) - Pomelov, Vladimir; Saharova, Ludmila; Saharov, Vasilij (Elpis, 2020)
Artykuł zawiera dane biograficzne świętego mnicha Tryfona z Vyatki, charakteryzujący jego działalność jako misjonarza i oświeciciela.