G.E. Wereszczagin: ksiądz, etnograf i wychowawca Udmurtów - Помелов, Владимир; Сахарова, Людмила; Сахаров, Василий (Elpis, 2022)
Artykuł ukazuje działalność pedagogiczną i etnograficzną słynnego udmurckiego duchownego – historyka, etnografa i nauczyciela G.G. Wereszczagina. Teoretyczna i praktyczna praca G.G. Wereszczagina stanowi jasną kartę w historii regionu Wiatka.